Kakaový prášek přírodní, silně zbavený tuku BIO Bolívie 250 g
Detailní popis produktu
Vynikající bio kakao pěstované a vyráběné členy bolívijské organizace El Ceibo. Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, který neprošel alkalizací, a zůstal tak ve své přírodní formě. Bez přidaného cukru, vhodný k přípravě kakaových nápojů, výrobě pečiva a cukroví.Producentská organizace El Ceibo byla založena v roce 1977 a dnes sdružuje na 50 různých družstev s více než 1000 členy, převážně rodinami domorodého původu. Kromě kakaa pěstují také kukuřici, fazole a různé druhy zeleniny pro vlastní potřebu. Dle pravidel Fair Trade družstvo poskytuje svým členům mikroúvěry a radí zemědělcům při péči o jejich kakaovníky.
El Ceibo je zároveň místní lesní dřevina, která neustále vytváří nové výhonky i po vymýcení - symbol nepřemožitelné vůle přežít, který demonstruje sílu družstva za posledních několik desetiletí.
Hlavní sezóna sklizně kakaa v Bolívii je od května do července. Po sklizni jsou kakaové lusky zpracovány a asi osm dní fermentovány ve velkých nádržích. Následuje pět dní sušení na slunci. Pak je sklizeň kakaových bobů převezena do centrální sběrny El Ceibo v Sapecho, kde jsou boby dále čištěny a dosušeny pro další zpracování. To probíhá ve firemní továrně v El Alto, kde již vzniká kakaové hmota a další produkty pro bolivijský i mezinárodní trh.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář