Agar prášek 10 g PROVITA
Detailní popis produktu
Použití: Mořská řasa Agar je velmi oblíbená v japonské a čínské kuchyni. Jedná se o vegetariánskou alternativu želatiny, kterou dokáže skvěle zastoupit. Má neutrální chuť a vůní, což zvláště oceníte při přípravě marmelád, pudinků, želé či domácích rostlinných mlék a krémů. Agar lze rozpouštět ve vodě, ovocných šťávách i zeleninových vývarech (např. při výrobě aspiků).Vyzkoušejte agar také jako přírodní ztužovač šlehačky! Příprava: 7 g agar prášku na 1 l tekutiny. Nutné uvést do varu. Pevné konzistence dosáhnete již při pokojové teplotě.
TIP: Agar má silnější želírovací schopnost než klasická želatina, proto stačí použít menší množství.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář