Maniokové chipsy s mořskou solí BIO 30 g
Detailní popis produktu
Ručně dělané křupavé bio chipsy z manioku s mořskou solí pro vynikající chipsový požitek. Maniokové chipsy neobsahují vůbec žádný cholesterol a jsou zlehka smažené na cenném bio kokosovém oleji (který cholesterol rovněž neobsahuje). Díky moderní technologii zpracování obsahují až o 30 % méně tuku než chipsy bramborové.Celý proces výroby od pěstování na poli, přes výběr a zpracování surovin až po zabalení chipsů v ochranné atmosféře probíhá v Indonésii na ostrově Jáva. To znamená garanci excelentní kvality a důstojný Fair Trade příjem pro mnoho místních lidí. Sáček je vyroben z pokoveného polypropylenu (PP) a je recyklovatelný.
Bio maniok
Maniok jedlý (Manihot esculenta), známý též jako cassava/kasava, yuca či tapioka, případně jako sladký brambor, je klíčová okopanina tropického pásu, kde se pěstoval již 4 000 let př. n. l. Daří se mu dobře i ve velmi chudých půdách a dokáže přežít i dlouhá období sucha, což je zásadní pro asi 500 milionů lidí v chudých oblastech světa. Jedná se o šestý nejdůležitější potravinový zdroj světa a druhý mezi škrobovými rostlinami. Má cenné nutriční složení pro výživu člověka i hospodářských zvířat, a to hlavně pro vysoký obsah škrobu.
Maniok je keřovitá rostlina dorůstající výšky až 4,5 metru původem z Brazílie, odkud ho portugalští otrokáři v 16. století zavezli do Konga a později až do Indonésie. Jedlé části jsou listy a mrkvovité kořeny, které dorůstají délky až 2 m. Sklízí se však ve velikosti 15-100 cm o hmotnosti 0,5-2,5 kg, a to po celý rok. Následně se kořeny mohou 2-3 roky skladovat v půdě, a zabezpečit si tak potraviny na horší časy. Chuť hlízy je poměrně univerzální, a tak se, podobně jako naše brambory, připravují na různé způsoby a kombinují s různými příchutěmi.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář